Shopify mı yoksa Wordpress mi ?

“Bir e-ticaret mağazası inşa etmek istiyorum… ama Shopify mı yoksa WordPress mi kullanmalıyım?”

shopify_vs_WordPressBu aslında oldukça yaygın bir soru. Aslında, onları günde 2-3 defadan fazla alıyorum.
Nedeni? Her gün, daha fazla insan kendi e-ticaret mağazalarını açmaya karar veriyor , ancak hemen hemen cevaplardan daha fazla soru ile karşılaşıyorlar:
Hangi platformu kullanmalıyım?
Herhangi bir ücret ödemem gerekecek mi?
E-kitap ve indirilebilir dosyalar veya yalnızca fiziksel ürünler satabilir miyim?
“Dropship” yapabilir miyim?
Shopify vs. WordPress'in artıları ve eksileri nelerdir?
vb…
Hayattaki birçok şey gibi, Shopify veya WordPress ile de gitmeniz gerekip gerekmediğine dair kısa cevap şudur:
Bildiğim kadarıyla bu cevaptan nefret ettiğini biliyorum, ama bekle - yoldan çıkan kısa cevapla, şimdi yararlı olana odaklanabiliriz. Konuyla dalmak ve görelim o WordPress üzerinde Shopify kullanmak iyileştiği zaman , daha iyi bir çözüm olacak, kimin için ve neden bile ilk etapta Shopify (veya WordPress) ele alacak.
İleriye gitmeden önce, sadece size bildirmek istiyorum, ayrıca Shopify ve WordPress e-ticaretiyle ilgili birkaç kılavuz ve makale yayımladım:
  1. Shopify Nasıl Kurulur ve Kullanılır
  2. Shopify İnceleme
  3. WordPress / WooCommerce Nasıl Kurulur ve Kullanılır

WordPress, bir e-ticaret sitesi dahil olmak üzere her şey için mi?

Hep hevesli bir WordPress hayranı oldum ve herkes herhangi bir amaç için bir web sitesi gerekli olduğunda zaman git tavsiye - herhangi bir amaç! - “hey, neden WordPress olmasın?” Dı.
Shopify ile neyin mümkün olduğunu ve hepsinin ne kadar kolay olduğunu inceleyerek ikinci düşüncelerime bile başladım.
Demek istediğim, WordPress kesinlikle bir web sitesi platformu olarak harika. Attığınız herhangi bir şey ile kolayca başa çıkabilir ve sitenizi tüm dünyanın görmesi için erişilebilir ve erişilebilir hale getirebilir.
Aynı zamanda, bir e-ticaret mağazası çok özel bir hayvan türüdür ve standart bir blogdan veya bir haber sitesinden çok farklıdır.
WordPress içerik etrafında inşa edilmiştir - içerik daha fazla veya daha az ücretsiz olarak tüketilmesi gereken içeriktir. Blog yayınlarını, videoları, resimleri vb. Yayınlayabilirsiniz, ancak asıl ilke, URL’ye rastlayacak kimsenin kullanabileceğidir.
E-ticaret mağazalarının gerçekliği farklı.
Sundukları şey bir ödeme duvarının arkasında oturuyor. Müşterinin çok önemli verilerini kullanırken (kredi kartı, kişisel bilgi gibi), tüm sitenin dikkatli olması gerekir. Güvenli olması gerekiyor. Her şeyden önce, aynı zamanda gelen emirleri yerine getirebilmesi, onları işleyebilmesi ve yol boyunca çatlaklardan hiçbir şeyin düşmemesini sağlayabilmesi gerekir.
Başka bir deyişle, e-ticaret mağazalarında standart yayıncılık platformlarına kıyasla çok fazla şey var.
Bu noktada bile, WordPress'in her şey için mükemmel olmadığı gerçeğini kabullenmeye hazır olmalıyım. Bazen, sadece bir e-ticaret mağazasını idare etmek için yapılmış bir platforma ihtiyacınız olur.

Shopify ve WordPress arasındaki temel fark

Bir cümleyle, Shopify ve WordPress arasındaki temel fark, Shopify'ın çevrimiçi bir araç / hizmet olduğudur, WordPress ise kendi yüklemeniz gereken tek başına bir yazılımdır .
Shopify'ı kullanmak için tek yapmanız gereken Shopify.com'a gitmek ve bir hesap oluşturmak için kaydolmak. Bir kez yapılırsa, yalnızca hızlı bir kurulumdan geçmeniz gerekir ve e-ticaret mağazanız çalışır durumdadır.
WordPress'i e-ticaret platformunuz olarak kullanmak için ise çok daha fazla adım gerekir:
  1. Öncelikle, WordPress'in varsayılan sürümünün kurulu olabileceği bir etki alanı ve web barındırma hesabı satın almanız gerekir.
  2. Web siteniz için bir tema (tasarım) , ayrıca SEO, sosyal medya entegrasyonu vb. İle ilgilenmek için bir avuç eklenti seçmeniz gerekir .
  3. Ondan sonra, tüm e-ticaret özelliklerini (WordPress'te yerleşik olmayan) sağlamak için WooCommerce gibi bir eklentiye ihtiyacınız var.
  4. Son olarak, e-ticaret mağazanızın (mağaza detayları, ödeme ağ geçidi entegrasyonları, ürünler vb.) Yapılandırma sürecinden geçmeniz gerekir. Bu da kendi başına bir süre alabilir.
Son fakat en az değil, Shopify ile destek alırsınız, bu da platformla ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, destek ekibiyle bağlantı kurabileceğiniz ve muhtemelen çözebilecekleri anlamına gelir.
WordPress ile, kendi başına bir destek yoktur.
Bu şekilde düşünün, Shopify IKEA'ya gitmek, raftan bir masa almak ve sonra sadece evde monte etmek gibi bir şey. WordPress, nalburbaya gitmek, tahtalar, çiviler, yapıştırıcılar, aletler satın almak, sonra eve gelmek ve masayı kendiniz inşa etmek gibidir.

Shopify - nedir bu?Shopify

İşte gerçekler:
  • Hepsi bir arada bir e-ticaret çözümü / aracı . Tasarımcının veya geliştiricinin yardımı olmadan, sıfırdan başlayarak işlevsel bir e-ticaret mağazası oluşturmanıza olanak tanır.
  • Shopify'ı kullanmak için gereken kodlama becerileri yoktur.
  • Bu ücretli bir araçtır - ayda 9 ila 179 ABD Doları arasında.
  • İstediğiniz ürünü satmanıza olanak tanır (mallar, hizmetler, hem dijital hem de fiziksel ürünler ve ayrıca dropship).
  • Çevrimdışı ve çevrimiçi kullanın (çevrimiçi mağazanız olarak kullanabilirsiniz, ancak aynı zamanda  perakende mağazanız için Shopify'daki Satış Noktası adı verilen ve mağazanızdaki mağazanızı Shopify'daki kurulumunuzla bütünleştirmenize olanak tanıyan bir sistem kullanın).
  • Seçilebilecek 100'den fazla çevrimiçi mağaza tasarımı (bazıları ücretli).
  • Her yeni site ücretsiz olarak özel bir alt etki alanı alır. Örneğin YOURSTORE.shopify.com.
  • 7/24 destek var.

WordPress (WooCommerce) - bu nedir?WordPress

Öncelikle ilk şeyler, WordPress bir çok şeydir, ancak bu kaynağın amacı için, esas olarak spektrumun e-ticaret tarafına odaklanıyoruz ve WordPress'in özellik ve yeteneklerinin büyük bir kısmını göz ardı ediyoruz.
  • Hepsi bir arada web sitesi yazılımı . Yazılımı kendisi yüklemeden karıştığı - Bu size biraz teknik kurulum işleyebilir şartıyla herhangi bir web sayfasının, oluşturmanıza olanak verir eklentileri yükleyerek , bir tema yükleme ve sonra mağaza operasyonları işlemek için bir e-ticaret eklentisi yüklerken.
  • Bazı web sitesi oluşturma becerileri gereklidir. Gerçekleştirmek istediğiniz özelleştirmelerebağlı olarak, kodlama veya tasarım becerilerine de ihtiyacınız olabilir.
  • WordPress yazılımı ücretsizdir. Kullanmak için, bir web barındırma için kaydolmanız ve bir alan adı satın almanız gerekir. Hepsi bir araya getirildiğinde, yaklaşık 5 $ / ay tutarında WordPress'e başlayabilirsiniz.
  • Ücretsiz ve ücretli, aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce tema / tasarım.
  • Eklentiler aracılığıyla olağanüstü uzatma olanakları.
  • Doğrudan destek yok, ancak çok yardımcı bir destek topluluğu.

Shopify'ı WordPress üzerinden ne zaman kullanmalısınız?

Shopify herkes için kişiye özel bir e-ticaret çözümü olarak öne çıkıyor. Bu sayede herkes , herhangi bir web sitesi bina veya kodlama becerisine sahip, ama yine de kendi başlarına müthiş bir online mağaza oluşturmak mümkün istemeyebilirsiniz insanlar demek.
Shopify ile çalışmanın asıl yararı dakikalar içinde başlayıp hemen ilk müşterinize hizmet vermeye başlayabilmenizdir.
Kodlama ve web sitesi oluşturma becerilerini bir kenara koyarsanız - ki bunlara ihtiyacınız yok - ayrıca, e-ticaret işinin kendisinin çeşitli gerçekleriyle ilgili tam olarak bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Shopify, envanter, vergiler, gönderim ayarları vb. Gibi şeyleri ayarlamanıza yardımcı olur. Başka bir deyişle - işin her sıkıcı yanını çözer.
İkincisi, Shopify da gerçekten uygun bir çözümdür. Başlamak için ayda sadece 9 ABD dolarına ihtiyacınız var. Bu fiyat için, yeterli sayıda site tasarımına ve özelleştirme seçeneğine erişebilirsiniz.
Ben n-a-Kısaca cevap “ne zaman Shopify kullanılır?” İçin:
  • Seçenek a): Herhangi bir web siteniz yoksa ve kaliteli bir e-ticaret mağazasını hızlı bir şekilde başlatmak istiyorsanız kullanın.
  • Seçenek b): Herhangi bir tasarım, kodlama veya web sitesi oluşturma beceriniz yoksa ve sizin için bir e-ticaret mağazası kurmak için kimseyi işe almak istemiyorsanız kullanın.
  • Seçenek c): Çevrimiçi mağazanızı çevrimdışı konumdaki mağazanızla entegre etmek istiyorsanız kullanın.
  • Seçenek d): Müşteri desteğine erişimi olan harika bir e-ticaret platformuna ihtiyacınız varsa kullanın…
Yukarıdakilerden herhangi biri sizi tarif ediyorsa, Shopify'a gidin.
Ayrıca, fiziksel ürünler, dijital indirmeler, hizmetler satmak veya hatta dropship yapmak isteyip istemediğiniz önemli değildir. Shopify her şeyi halledebilir. Sunduğunuz ürün sayısı da bir faktör değildir (1 veya 1000 olsun).

WordPress Shopify üzerinden ne zaman kullanılır?

WordPress bir güç merkezidir. Her çeşit web sitesini çalıştırabilen neredeyse mükemmel web sitesi platformu.
Ama bir yakalama var. Ya da bir çift yakalama yerine.
  • WordPress bir yazılım parçasıdır = ücretsiz olarak alabilirsiniz, ancak daha sonra bir web sunucusuna kendiniz kurmanız, yapılandırmanız ve nihayetinde bir web sitesi başlatmanız gerekir.
  • Kutunun dışında, WordPress temelde bir blog platformu . Hiçbir e-ticaret özelliği sunmaz. Eklentileri ile elde edebilirsiniz. Popüler WooCommerce gibi.
  • E-ticaret eklentisinin yanı sıra, SEO ve sosyal medya gibi bazı standart seçeneklerle başa çıkmak için başka eklentilere ihtiyacınız var. Ayrıca , e-ticaret mağazanızın benzersiz ve orijinal görünmesini sağlamak için iyi görünümlü ve markalanabilir bir temaya (tasarım) ihtiyacınız vardır .
Bunun anlamı, WordPress'in belki de biraz daha anlayışlı bir kullanıcı için bir çözüm olduğudur. PHP dosyalarını elle düzenleme, sunucunuza FTP yoluyla bağlanma ve öğleden sonrayı bazı ayarlar panelinde geçirme konusunda kendinizi rahat hissetmeniz gerekir.
Olduğu söyleniyor, yukarıda belirtilen WooCommerce  , harika bir e-ticaret eklentisidir. Alışveriş sepetlerini, ürün kataloglarını, çevrimiçi ödemeleri, kuponları vb. İsteyebileceğiniz tüm özellikleri size sunar. En önemlisi, eklenti ücretsiz!
WooCommerce
Ben n-a-Kısaca cevap “zaman e-ticaret için WordPress kullanmak?” İçin:
  • Seçenek a): Zaten bir WordPress siteniz varsa ve bu arayüze aşina iseniz kullanın. Örneğin, WooCommerce ürünleriniz ve siparişleriniz için aynı yönetici paneli organizasyonunu kullanır, bu nedenle ek bir öğrenme eğrisi yoktur.
  • Seçenek b): Zaten bir WordPress siteniz varsa ve yeni bir e-ticaret platformuna daha fazla para yatırmak zorunda kalmadan maliyetleri en aza indirmek istiyorsanız kullanın.
  • Seçenek c): Zaman zaman kaynak kodla deneme yapmaktan rahatsanız kullanın.
  • Seçenek d): Hızlı tepki veren herhangi bir müşteri desteği olmadan başa çıkabiliyorsanız kullanın.
Bu son bölüm hakkında: Şu anda, müşteri desteğinin bu kadar önemli olmadığını hissediyor olabilirsiniz. Fakat burada bahsettiğimiz işin bu olduğunu unutmayın. Örneğin, sitenizin aşağı inmesine neden olan bir şey olursa, tüm gün boyunca çevrimiçi olmaması, işletme gelirinize ciddi bir etki yaratabilir ve anlamına gelir. Ayrıca, biz varken çok stres.
7 gün 24 saat çalışan müşteri desteğine değer verme eğiliminde olduğumuz zamanlar!

WordPress veya Shopify? Daha da kısa bir cevap.

Yukarıdaki seçenekler zevkinize uymuyorsa, sizin için daha da kısa bir cevabım var.
Bunun çok büyük bir aşırı basitleştirme olduğunu unutmayın. Birçok senaryoda, yukarıdaki seçeneklerden birini izlemeniz daha iyi olur. Ama çok ufak bir cevap istiyorsanız o zaman işte burada:
Bu konudaki nedenlerim iki yönlü: Hem zamandan hem de paradan tasarruf.
Oldukça basit - zaten çalışan bir WordPress web siteniz varsa, o zaman yeni bir şeyler oluşturmak yerine bu web sitesine bir e-ticaret bileşeni eklemek her zaman daha hızlı ve ucuz olacaktır. Öte yandan, henüz bir web siteniz yoksa, diğer rotaya gidip Shopify gibi özel bir platformla bir e-ticaret mağazası açmanız daha kolay ve hızlı. Bu kadar!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Xiaomi bootloader kilidini açmak (Resimli Anlatım)

Best Free icloud Bypass Tools (English)

How to download ios 13 beta no computer (English)