7 En İyi WordPress Yedekleme Eklentisi Karşılaştırıldı (Artıları ve Eksileri)
Düzenli WordPress yedekleri oluşturmak, web sitenizin güvenliği için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Yedekler size gönül rahatlığı sağlar ve sitenizin saldırıya uğraması veya yanlışlıkla kendinizi kilitlemeniz gibi feci durumlarda sizi kurtarabilir.
Birkaç ücretsiz ve ücretli WordPress yedekleme eklentisi vardır ve bunların çoğu kullanımı oldukça kolaydır. Bu makalede, WordPress için en iyi 7 yedekleme eklentisini paylaşacağız.
Önemli: Pek çok WordPress barındırma sağlayıcısı sınırlı yedekleme hizmeti sunsa da , kullanıcılarımızın her zaman yalnızca onlara güvenmemelerini öneririz. Günün sonunda, web sitenizi düzenli olarak yedek tutmak sizin sorumluluğunuzdadır.
WordPress web sitenizi zaten yedeklemiyorsanız , bu en iyi 7 WordPress yedekleme eklentisinden birini seçmeli ve hemen kullanmaya başlamalısınız.
1. UpdraftPlus
UpdraftPlus internette mevcut olan en popüler ücretsiz WordPress yedekleme eklentisidir. 2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılıyor.
UpdraftPlus , WordPress sitenizin tam bir yedeğini oluşturmanızı ve bulutta saklamanızı veya bilgisayarınıza indirmenizi sağlar.
Eklenti, zamanlanmış yedeklemeleri ve isteğe bağlı yedeklemeleri destekler. Ayrıca hangi dosyaları yedeklemek istediğinizi de seçebilirsiniz.
Yedeklerinizi otomatik olarak Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-posta ve diğer birkaç bulut depolama hizmetine yükleyebilir (WordPress sitenizi UpdraftPlus ile nasıl yedekleyip geri yükleyeceğinize dairadım adım kılavuzumuza bakın ).
Her WordPress web sitesini yedeklemenin yanı sıra, UpdraftPlus da yedeklemeleri doğrudan WordPress yönetici panelinden kolayca geri yüklemenizi sağlar.
UpdraftPlus ayrıca web sitelerini taşımak veya klonlamak, veritabanı aramak ve değiştirmek, çoklu site desteği ve diğer birçok özelliğe sahip eklentilere sahip premium bir sürüme sahiptir. Premium versiyon ayrıca öncelikli desteğe erişmenizi sağlar.
Fiyatlandırma: Ücretsiz (70 $ karşılığında UpdraftPremium Personal)
İnceleme: UpdratPlus , piyasadaki en sevilen WordPress yedekleme eklentisidir. 2 milyondan fazla aktif kurulum ve 5 yıldız üzerinden ortalama 4.9 puan almıştır. Ücretsiz sürümün birçok özelliği olmasına rağmen, tüm güçlü yedekleme özelliklerini açmak için UpdraftPlus premium sürümüne geçmenizi öneririz.
2. VaultPress (Jetpack Yedekleri)
WPBeginner anda, biz VaultPress kullanmak sitemizi yedeklemek için. VaultPress, Matt Mullenweg (WordPress kurucu ortağı) ve Automattic'teki ekibi tarafından kuruldu.
Bağımsız bir eklenti olarak başlamış olmasına rağmen, VaultPress artık Automattic'in JetPack adlı bir başka ürününün parçası. VaultPress'i kullanmak için bir JetPack abonelik planına ihtiyacınız olacak. Farklı özelliklere sahip birden fazla fiyatlandırma planı vardır.
VaultPress eklentisi, aylık 3.50 $ 'dan başlayan otomatik, gerçek zamanlı bulut yedekleme çözümü sunar. VaultPress yedeklemelerini kolayca ayarlayabilir ve birkaç tıklamayla yedeklemelerden geri yükleyebilirsiniz.
Jetpack'in yüksek planları aynı zamanda güvenlik taramaları ve diğer birçok güçlü özellik sunar.
VaultPress kullanmanın birkaç dezavantajı vardır.
Birincisi, site başına ödeme yaptığınız için birden fazla WordPress siteniz varsa, bunu ekleyebilecek sürekli bir masraftır.
İkincisi, JetPack'e abone olmanız, bir WordPress.com hesabı almanız ve Jetpack eklentisini sitenize yüklemeniz gerekecektir.
Son olarak, yedekler alt planlarda sadece 30 gün saklanır. Sınırsız bir yedekleme arşivi istiyorsanız, o zaman burada listelenen diğer çözümlerle karşılaştırıldığında, yeni başlayanlar için çok daha pahalı olan web sitesi başına aylık 29 ABD Doları ödemeniz gerekir.
Hala VaultPress kullanıyoruz, çünkü daha pahalı olan daha eski fiyatlarında dedeğe düştük.
Daha yüksek fiyata bile, VaultPress Automattic'in yıldız itibarı nedeniyle tamamen değer.
Fiyatlandırma: JetPack Personal plan için yıllık 39 ABD dolarından
İnceleme: VaultPress popüler JetPack eklentisi bir parçası olarak paranızın karşılığını verir. JetPack'i zaten fotoğraflar için JetPack CDN, fotoğraflar, sosyal medya tanıtımları, vb. İçin kullanıyorsanız, o zaman bu sizin için kolay bir seçimdir.
3. BackupBuddy
BackupBuddy , yarım milyondan fazla WordPress sitesinin kullandığı en popüler premium WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. Günlük, haftalık ve aylık yedeklemeleri kolayca planlamanıza olanak tanır.
BackupBuddy ile yedeklerinizi otomatik olarak Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (bulut servisleri) gibi bulut depolama hizmetlerinde saklayabilir ve hatta kendinize e-postayla gönderebilirsiniz.
Stash servislerini kullanırsanız, gerçek zamanlı yedeklemeler de yapabilirsiniz.
BackupBuddy kullanmanın en büyük avantajı aboneliğe dayalı bir hizmet olmaması, bu nedenle aylık ücret alınmamasıdır. Eklentiyi planınızda belirtilen web sitelerinin sayısında kullanabilirsiniz.
Ayrıca yedeklerinizi saklamak için premium destek forumlarına, düzenli güncellemelere ve 1GB BackupBuddy Stash deposuna da erişebilirsiniz . Ek olarak, iThemes Sync özelliği, tek bir gösterge panosundan en fazla 10 WordPress sitesini yönetmenizi sağlar.
Web sitelerini çoğaltmak, taşımak ve geri yüklemek için BackupBuddy'yi bile kullanabilirsiniz.
Fiyatlandırma: Blogger Planı için 52 $ (1 Site Lisansı)
İnceleme: BackupBuddy , sizin için uygun maliyetli bir premium WordPress yedekleme çözümüdür. Bir WordPress sitesini yedeklemeniz, geri yüklemeniz ve taşımanız gereken tüm özelliklere sahiptir. Özet olarak, kullanabileceğiniz güçlü bir UpdraftPlus ve VaultPress alternatifidir.
4. BoldGrid Yedekleme
BoldGrid Yedekleme , WordPress tarafından desteklenen bir web sitesi üreticisi olan BoldGrid'in otomatik bir WordPress yedekleme çözümüdür .
Kolayca web sitesi yedeklerinizi oluşturmanıza, sitenizi çöktükten sonra geri yüklemenize olanak tanır ve hatta ana bilgisayarlar arasında geçiş yaparken sitenizi taşımak için bile kullanabilirsiniz. Otomatik yedeklemeler ayarlayabilir veya tek tıklamayla elle yedeklemeler oluşturabilirsiniz.
BoldGrid Backup, sitenizi güncellemeden önce otomatik olarak yedekleyen otomatik bir hata koruma özelliğine sahiptir. Bir güncelleme başarısız olursa, WordPress sitenizi otomatik olarak son yedeklemeye geri alır. Sizi güncelleme hatalarına karşı koruyan harika bir özellik.
BoldGrid Yedekleme ile, gösterge tablonuzda en fazla 10 yedekleme arşivi ve Amazon S3, FTP veya SFTP gibi uzak bir depoda depolayabilirsiniz.
Fiyatlandırma: Yıllık 60 ABD Doları (Tüm BoldGrid Premium araç ve servislerini içerir)
Gözden Geçirme: BoldGrid Yedekleme , web sitenizin yedeğini oluşturmak için kullanabileceğiniz basit bir WordPress yedekleme eklentisidir. Bu eklentiyi kullanmanın avantajı, bu eklentiyi satın alacağınız diğer güçlü araçların paketidir.
5. BlogVault
BlogVault , WordPress için bir başka popüler WordPress yedekleme hizmetidir. Yalnızca bir WordPress eklentisi yerine, Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) çözümü. BlogVault sunucularında bağımsız olarak site dışı yedeklemeler oluşturur, bu nedenle sunucunuzda sıfır yük olacaktır.
BlogVault, web sitenizi günlük olarak otomatik olarak yedekler ve ayrıca sınırsız isteğe bağlı yedeklemeler el ile oluşturmanıza olanak sağlar. Minimum sunucu yükü için yalnızca artan değişiklikleri eşitleyen akıllı artımlı yedeklemeler sunar. Bu, siteniz için en uygun performansı sağlar.
Yedeklemelerin yanı sıra, web sitenizi kolayca kurtarmanıza yardımcı olur. 90 günlük yedekleme arşivini saklayabilir, böylece sitenizi herhangi bir yanlışlıktan kurtarabilirsiniz.
Ayrıca, web sitenizi kolayca test etmenize olanak tanıyan yerleşik bir hazırlık sitesi özelliğine sahiptir. Ayrıca, web sitenizi başka bir ana bilgisayara taşımak için kolay bir seçenek sunar .
BlogVault özellikleri umut verici görünüyor, ancak fiyatlandırma yukarıdaki diğer eklentilerle karşılaştırıldığında biraz pahalı görünüyor. 1 site lisansı sunan temel plan için 89 ABD Doları ödemeniz gerekir.
Fiyatlandırma: Kişisel Plan için yıllık 89 ABD Doları (1 Site Lisansı)
Gözden Geçirme: BlogVault , WordPress yedekleme çözümünü kullanmak için kolaydır. Site dışı yedeklemeler oluşturur, böylece web sitesi sunucunuz yedeklerinizle birlikte yüklenmez. Küçük işletmeler için fiyatlandırma biraz yüksek görünüyor.
6. BackWPup
BackWPup , tüm WordPress yedeklerini ücretsiz olarak oluşturmanızı ve bulutta (Dropbox, Amazon S3, Rackspace, vb.), FTP, e-postayla veya bilgisayarınızda depolamanızı sağlayan ücretsiz bir eklentidir .
Kullanımı oldukça kolaydır ve sitenizin güncelleme sıklığına göre otomatik yedeklemeler planlamanıza olanak tanır.
Bir WordPress sitesini yedekten geri yüklemek de çok basittir. BackWPup Pro sürümü öncelikli destek, yedeklemeleri Google Drive'da saklama yeteneği ve diğer bazı harika özelliklerle birlikte gelir.
Fiyatlandırma: Ücretsiz (Premium plan da mevcuttur)
Gözden Geçirme: 600.000'den fazla web sitesi tarafından kullanılan BackWPup , listedeki diğer yedekleme eklentilerine harika bir alternatiftir. Eklentinin premium sürümü, bağımsız bir uygulama ile arka uçtan kolay ve hızlı web sitesi restorasyonu dahil olmak üzere daha güçlü özellikler ekler.
7. teksir
Adından da anlaşılacağı gibi, Teksir WordPress sitelerini geçirmek için kullanılan popüler bir WordPress eklentisidir . Ancak aynı zamanda yedekleme özelliklerine sahiptir.
Düzenli olarak tutulan bir site için ideal birincil WordPress yedekleme çözümünden daha az yapan otomatik zamanlanmış yedeklemeler oluşturmanıza izin vermez.
Fiyatlandırma: Ücretsiz
Gözden Geçirme: Teksirci , WordPress sitenizi kolayca manuel olarak yedeklemenizi sağlar. Web sunucunuz düzenli yedeklemeler oluşturursa, bu eklentiyi evreleme ortamında kullanmak üzere yedekler oluşturmak için kullanabilirsiniz. Harika bir site taşıma eklentisi.
Son düşünceler
Listemizdeki her WordPress yedekleme eklentisi artıları ve eksileri vardır, ancak hepsi tam WordPress dosya yedekleme ve tam veritabanı yedekleme özellikleri sunar.
Biz kullanmak VaultPress iki ana nedenden dolayı. Kullanımı son derece kolaydır ve gerçek zamanlı artımlı yedeklemeler sunar.
Bunun anlamı, tüm dosyalarınızı her gün veya her saatte bir yedekleme yapmak yerine, güncellemenin dakikaları içerisinde kelimenin tam anlamıyla güncellenenlerin bir yedeğini oluşturmasıdır. Bu bizimki gibi büyük bir web sitesi için idealdir çünkü sunucu kaynaklarımızı verimli kullanmamızı sağlar.
Ancak, küçük ve orta ölçekli bir web sitesi işletiyorsanız ve aylık ücret ödemekten nefret ediyorsanız , popüler UpdraftPlus eklentisini öneririz . Yedek şifreleme, şifreli yedek taşıma ve tonlarca bulut depolama seçeneği gibi tüm güçlü özelliklerle birlikte gelir.
Hangi WordPress yedekleme eklentisini seçerseniz seçin, lütfen yedeklerinizi web sitenizle aynı sunucuda saklamayın.
Bunu yaparak, tüm yumurtalarını bir sepete koyuyorsun. Sunucunuzun donanımı arızalanırsa ya da en kötüsü saldırıya uğrarsa, düzenli yedekleme yapmayı amaçlayan bir yedeğiniz olmaz.
Bu nedenle, yedeklerinizi Dropbox, Amazon S3, Google Drive vb. Üçüncü taraf bir depolama hizmetinde saklamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder